Cartier

Cartier a fost fondat în Paris, Franța în 1847 de Louis-Francois Cartier. Louis-Francois este responsabil pentru crearea primului ceas de mână bărbătesc, făcut pentru un prieten aviator, Santos-Dumont, care s-au plâns că ar avea dificultăți în mânuirea ceasului de buzunar în timpul zborului. Astfel, "Santos" s-a născut.

În 1874, fiul său, Alfred Cartier, a preluat responsabilitățile administrative în timp ce fiii lui Alfred, Louis, Pierre și Jaques, au început să construiască incredibilul brand  Cartier. Pierre Cartier a deschis magazinul din New York City în 1909, mutându-se în 1917 la locația curentă din 653 Fifth Avenue. În anul 1964, Cartier a ieșit din posesia familiei Cartier după moartea lui Pierre.

În 1988, Cartier a achiziționat acțiuni majoritare în cadrul Piaget și Baume & Mercier. Cartier este acum un jucător extrem de important în comerțul cu bijuterii. Domeniul lor de activitate este luxul, de la ceasuri și bijuterii fine, la produse din piele si parfumuri. Temele colecțiilor Cartier sunt vaste, atrăgând o de la cel mai modest public la cel mai exotic și extravagant. Cartier este un brand preferat printre colecționari datorită  capacității sale de a-și menține valoarea în piața de revânzare.

ALTE ARTICOLE

© 2016-2017 Swiss Diamond. All Rights Reserved.
Designed By Alphabeta