Bvlgari

Fondatorul grec Sotirio Voulgaris (1857-1932) a folosit numele său de familie atunci când a creat Bvlgari. Inițial magazinul său a fost localizat numai în satul său natal Paramythia, Grecia, dar a deschis al doilea magazin la Roma, Italia, în 1881.

Cei doi fii ai lui Sotirios, Costantino și Giorgio, au ajutat la fondarea Bulgari ca fiind unul dintre cele mai exclusiviste companii de  bijuterii de lux și ceasuri din lume.

Costantino Bvlgari a ascuns trei femei evreice în casa lui cu ajutorul Laurei sale. Cei doi nu cunoșteau  aceste trei femei, dar le-a luat în acoperireîn timpul raidului din ghetou Roman din octombrie 1943. Aceștia au primit premiul " Righteous among the Nations " pentru acțiunile lor, la 31 decembrie 2003.

LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy SA) a cumpărat 50,4 % din Bvlgari pentru 6.01 miliarde $. Bvlgari are acum un portofoliu diversificat de afaceri , printre care bijuterii, ceasuri, hoteluri și stațiuni, și spa-uri.

Bvlgari Time SA produce gama de ceasuri Bvlgari. Compania a fost înființată în anul 1980 și reprezintă aproximativ 29% din cifra de afaceri totală a imperiului Bvlgari.

ALTE ARTICOLE

© 2016-2017 Swiss Diamond. All Rights Reserved.
Designed By Alphabeta