Breitling

Într-un atelier aflat în St. Imier, Elveția, un ceasornicar pe nume Leon Breitling în vârstă de doar 24 de ani, a pus bazele Breitling Company. Expertiza sa era în cronografie și contoare de precizie, cu scop atât științific cât și industrial. Compania a trebuit să fie mutată într-o locație mai mare, datorită cererii pentru orologiile lor și astfel, s-au mutat în La Chaux-de-Fonds, Elveția.

Gaston Breitling, fiul lui Leon, a preluat conducerea în 1914 și a început să creeze primele ceasuri de mana cronograf, pe care urma să le ofere piloților după Primul Război Mondial. Dăruirea lui Breitling pentru a oferi pilotilor cronometre de calitate îi face să devină furnizorii ceasului oficial al Asociației Proprietarilor de Avioane și a Piloților."Cosmonaute" aparține de modelul Navitimer. A fost numit după astronautul Scott Carpenter, la încheierea misiunii sale în spațiu în care el a purtat un Breitling Navitimer.

Azi sediul Breitling se află în Grenchen, Elveția. Multe celebrități poartă ceasuri Breitling, inclusiv Brad Pitt, Tom Cruise, John Travolta, și Wayne Gretzky, pentru a numi doar câteva. Breitling este un brand preferat printre colecționari datorită  capacității sale de a-și menține valoarea în piața de revânzare.

ALTE ARTICOLE

© 2016-2017 Swiss Diamond. All Rights Reserved.
Designed By Alphabeta